نشریه الکترونیکی سیب/نشریه 81/شهریور 98
شیر مادر از دیدگاه طب سنتی ایران:



    بهترین شیر برای نوزاد از دیدگاه طب سنتی ایران شیرمادر است، تغذیه با شیر مادر ضامن سلامتی مادر و نوزاد می باشد. در کتاب های طب سنتی ایران اشاره شده است که تغذیه با شیر مادر سبب تقویت اعضای اصلی کودک می گردد و مزاج کودک از ابتدا با قوت مطلوب شکل می گیرد که این امر در حفظ سلامتی او نقش مهمی دارد.

 

 

اصول صحیح شیردهی از دیدگاه طب سنتی:

   مادر شیرده بهتر است هر روز صبح بدن خود را با آب گرم شست و شو دهد . پس از آن توصیه می شود که مادر یک غذای مناسب جهت تولید شیر کافی استفاده نماید. در وعده صبحانه میتوان از مربای بالنگ وبه و سیب استفاده کرد.

   خوردن فرنی و شیر برنج نیز میتواند کمک کننده باشد. بهتر است همراه وعده غذای اصلی سالاد، دوغ و نوشابه استفاده نشود تا هضم غذا به درستی و به طور کامل انجام پذیرد.

 

   از دیدگاه طب سنتی شیر از خون بوجود می آید، پس هر عاملی که سبب کم خونی یا باعث تشدید آن شود می تواند در کاهش میزان شیر مادر موثر باشد. در این صورت میتوان به مادر توصیه مصرف مداوم مواد غذایی مثل زرده تخم مرغ عسلی، آبگوشت، شیره انگور و انواع مغزیجات مثل پسته داده می شود.

 

   در میان گیاهان دارویی برخی گیاهان در افزایش شیر موثرند ، اما باید توجه داشته باشد که غالب این گیاهان مانند رازیانه، بابونه، سیاه دانه و... می تواند خونریزی دوران نفاس را افزایش دهد، بنابراین بهتر است از پایان هفته دوم پس از زایمان مورد استفاده قرار گیرد.

    

نحوه صحیح شیردادن:

*توصیه می شود برای این که مادر شیر دهی خوبی داشته باشد، در ماه نهم هر روز سر پستان را با روغن بادام شیرین چرب کرده و کمی ماساژ دهد تا برای شیردهی موفق آماده شود.

 

*شیردهی به نوزاد باید با فواصل زمانی کم و حجم مناسب انجام شود تا شیر به طور کامل هضم شده و ایجاد مشکلاتی مثل تشدید رفلاکس، کوکیک و ... نشود.

*مادر نباید خودش سینه را از دهان نوزاد بگیرد و شیردهی را به اتمام برساند، بلکه باید به نوزاد فرصت دهد تا خودش شیر خوردن را رها کند.

 

 *در ابتدای هر بار شیردهی، شیر مادر آبکی تر است و به تدریج به مقدار چربی آن افزوده می شود، به طوری که پایان هر مرحله شیردهی مقدار چربی که برای رشد نوزاد ضروری است بیشتر می شود، بنابراین به نوزاد خود اجازه دهید تا یک سینه را کاملا بمکد و سپس از سینه دیگر به او شیر دهید.

* مصرف نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه، نسکافه و ... میتواند سبب تحریک پذیری، بی اشتهایی و کم خوابی شیرخوار شود.

 

*همچنین مصرف مواد غذایی مثل سیر، کلم، پیاز، مارچوبه و یا غذاهای پر ادویه میتواند بر روی طعم شیر اثر بگذارد و سبب تغییر ناگهانی طعم آن و عدم تمایل نوزاد به شیر خوردن شود.

 

امید است با رعایت کامل نکات ضروری در شیردهی همه مادران شیرده بتوانند از این دوران طلایی در حفظ سلامتی کودکان خود استفاده لازم استفاده لازم ببرند.

 

منابع: مفرح القلوب- ذخیره خوارزمشاهی- قانون



      ماهنامه الکترونیکی سیب /شهریور 98
 

 
نسخه چاپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این نشریه متعلق به روابط عمومی دانشگاه است.
 
 
بازديدامروز:  3
کل بازديد:  42
بازدیدکنندگان برخط:  1