نشریه الکترونیکی سیب/نشریه 76/اسفند ماه 97
مصرف ویتامین دی در بارداری
 


در زنان بارداری که کمبود ویتامین
دی دارند، احتمال مسمومیت بارداری، زایمان سخت و اختلالهای تنفسی نوزاد تا حدی افزایش مییابد.

زنان اغلب در دوران بارداری با کمبود ویتامین دی مواجه هستند و به همین دلیل هنگام زایمان درد بیشتری را تجربه می کنند و کمبود ویتامین دی می‌تواند زایمان زنان را با درد بیشتری همراه کند،کمبود ویتامین دی در طول بارداری به خصوص در زنانی که از رژیم‌های غذایی نامناسب استفاده می‌کنند و کمتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، شایع است.

کمبود ویتامین دی در سه ماهه اول بارداری خطر محدودیت رشد جنینی را دو برابر خواهد کرد. نوزادان مادرانی که میزان ویتامین دی خون آنها در 26 هفته اول بارداری، کمتر از nmol/L 5/37  باشد، نسبت به سایر نوزادان 46 گرم وزن کمتری هنگام تولد دارند. همچنین احتمال تولد نوزادانی با وزن کمتر از صدک 10 در مادرانی که در سه ماه اول بارداری کمبود ویتامین دی داشتند، دو برابر بیشتر از سایر نوزادان بود. این نوزادان 10-5% بیشتر در معرض خطر مرگ و میر در ماه اول زندگی خود بوده و خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، فشارخون بالا و دیابت نوع 2 دارند.

نوزادانی که مادران آنها مقادیر کافی از ویتامین دی را مصرف می‌کنند از لحاظ ذهنی سالم‌تر هستند و کمبود ویتامین دی در دوران بارداری می‌تواند مانع رشد مغز نوزادان و مهارت‌های ذهنی و حرکتی آنها شود ،میزان کافی ویتامین دی در دوران بارداری با اختلال زبان کودکان در ارتباط است. با وجود این بررسی‌ها کارشناسان هنوز هم بر سر میزان دریافتی ویتامین دی در زنان باردار اختلاف نظر دارند.

با توجه به اهمیت ویتامین دی در تنظیم سیستم ایمنی، با این پیش فرض که افرادی که دچار سقط‌های مکرر خود به خودی هستند، احتمالا با کمبود ویتامین دی مواجه هستند.

نشانه های کمبود ویتامین دی : خستگی عمومی بدن، دردهای مبهم  و ضعف در ایستادن و بالا رفتن از پله و در مراحل پیشرفته تر لنگیدن، ضعف ماهیچه‌ای، درد استخوانی در اثر فشار ناچیز (بخصوص در دنده، مفصل ران، کف پا و ران)

منابع: www.dw.com/fa-ir  و کتاب ویلیامز





ماهنامه الکترونیکی سیب / اسفند 97

 

 
نسخه چاپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این نشریه متعلق به روابط عمومی دانشگاه است.
 
 
بازديدامروز:  1
کل بازديد:  141
بازدیدکنندگان برخط:  1