نشریه الکترونیک سیب/نشریه 69/مرداد97
تغذیه در دوران شیر دهی
 

 

 

بهترین غذا برای شیرخوار از بدو تولد شیر مادر می باشد. آرامش روانی مادر و همچنین پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع می تواند تا حد زیادی تضمین کننده موفقیت شیردهی باشد. تغذیه نوزاد با شیر مادر می بایست کاملا بر اساس میل و تقاضای شیرخوار باشد. بهترین راه برای اطمینان از کفایت یا عدم کفایت شیر مادر برای نوزاد، بررسی الگوی وزن گیری نوزاد می باشد. توجه شود که در صورت ابتلای نوزاد به بیماری، شیر مادر همچنان ادامه یابد.

در صورتی که مادر ساعاتی را به دور از شیرخوار می گذراند، باید در این ساعات از شیر دوشیده شده مادر که به روش مناسب نگهداری شده است، برای تغذیه نوزاد استفاده گردد. برای نگهداری بهینه شیر مادر می بایست از ظروف پلاستیکی استفاده شود. شیر مادر را می توان در دمای اتاق تا 4 ساعت، در یخچال تا 48 ساعت، و در صورت انجماد آن، در جایخی یخچال تا 2 هفته و در فریزر های خانگی تا 3 ماه نگهداری نمود.

مهم ترین عاملی که می تواند به تحریک تولید شیر بیشتر منجر شود، مکیدن سینه مادر توسط نوزاد می باشد. اما مصرف برخی مواد غذایی می تواند به این موضوع کمک کند. توجه شود که برخی مواد غذایی ممکن است باعث تغییر مزه شیر مادر، بروز واکنش‌های آلرژیک و یا بیقراری و بی خوابی در نوزاد شوند، که باید مورد توجه قرار گیرند.

 

منابع

کلیشادی، رویا. تغذیه کودکان و نوجوانان در سلامت و بیماری، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، 1384.

 

 




ماهنامه الکترونیکی سیب /مرداد 97

 
نسخه چاپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این نشریه متعلق به روابط عمومی دانشگاه است.
 
 
بازديدامروز:  1
کل بازديد:  65
بازدیدکنندگان برخط:  1