نشریه الکترونیک سیب/نشریه 69/مرداد97
مزایای شیر مادر
 
 



تغذیه با شیـر مادر به‌عنوان بهتـرین غـذای شیـرخـواران، نیازهای تغـذیه ای آنان را تأمیـن و بهتـرین الگوی رشـد و تکامل مطلوب کودکان را فـراهم می کند.

شیـرمادر یک مایع بی نظیـر و زنده حاوی عـوامل ضـد عـفـونت است که شیـرخـوار را در مقـابـل بسیـاری از بیماری‌ها و عفونت ها (مثل اسهال و عفونت های گوارشی و تنفسی، آسم و اگزما و آلرژی و...) محافظت می کند و مرگ و میر ناشی از بیماری‌ها را کاهش می دهـد و همچنین احتمال چاقی و بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی عروقی ،پرفشاری خون، سرطان‌ها، دیابت و... را در بزرگسالی کاهش می دهد.

شیـر هـر مادری برای فرزند خودش بهترین است و ترکیب آن براساس تغییر نیازهای او بر حسب سن شیرخوار و حتی در هر وعده تغییر می کند. شیر روزهای اول یا آغوز حاوی عوامل ضد عفونت بسیاری برای محافظت نوزاد در برابر بیماری‌هاست که هنوز سیستم ایمنی او تکامل نیافته است.

تغذیه باشیـر مادر به رشد و تکامل فک و صورت کمک کرده، از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند. امکان تکلم بهتـر، هوش بالاتر و کسب مهارت‌های تکاملی بهتر را در آینده فراهم می کند.

تغذیه با شیر مادر تأمین کننده گرما، صمیمیت ، نزدیکی و تماس مادر و کودک است که نتیجه آن ارتقای تکامل جسمی و عاطفی کودک است. بعلاوه شیـر مادر همیشه و همه جا در دستـرس است و نیازی به خـریدن، آماده کـردن، تجهیـزات و ذخیره سازی ندارد.

چنانچه شیرخوار با شیر مادر تغذیه نشود ابتلای بیشتراو به بیماری‌ها موجب صرف هزینه های درمان و مراقبت کودک و غیبت والدین از کار می گردد.

شیردهی برای مادران نیز مزایای فراوانی دارد. از جمله پیشگیری از کم خونی، سرطان پستان، شکستگی گردن استخوان ران در سنین کهولت و تأخیر در شروع قاعدگی و باروری مجدد پس از زایمان از مزایای شیردهی برای مادران است و نیز وزن اضافی دوران بارداری را زودتر از دست می دهند. 

منبع: کتابچه راهنمای مادران برای تغذیه با شیر مادر





 

 

ماهنامه الکترونیکی سیب / مرداد 97

 
نسخه چاپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این نشریه متعلق به روابط عمومی دانشگاه است.
 
 
بازديدامروز:  2
کل بازديد:  86
بازدیدکنندگان برخط:  1