نشریه الکترونیکی سیب/ شماره 59/ مهر 96
خاصیت خوردن عسل خام



 فاطمه سکندرپور

اگرچه بسیاری به خاصیت عسل واقف هستند و آن را می خرند و می خورند، اما عده  کمی از خواص عسل خام اطلاع دارند.عسل خام مایع شیرینی است که توسط زنبورها با استفاده از شهد گل‌ها تولید می شود. عسل مسقیما‌ً از منبع استخراج جمع آوری می شود بنابراین در معرض گرما قرار نمی گیرد پاستوریزه نیست و هیچ فرایند تولید مصنوعی را نمی گذراند. عسل قلیایی دارای ترکیباتی مشابه ترکیبات میوه هاست که در داخل دستگاه گوارشی قلیایی می شود.در داخل معده تخمیر نمی شود بنابراین برای خنثی کردن اسید معده از آن استفاده می شود. هنگامی که آن را با زنجبیل و آبلیمو مخلوط کنیم حالت تهوع را از بین برده و انرژی بدن را تأمین می‌کند. خام خورها عسل را به خاطر ارزش غذایی استثنایی آن و همچنین آنزیم‌ها و نشاسته موجود در شهد گل‌ها که به هضم راحت غذاهایی مانند نان کمک می‌کند دوست دارند.

بیشتر عسل هایی که در مغازه ها فروخته می شوند تصفیه شده هستند و بعضی از خواص آنتی اکسیدانت و باکتری های مفید خود را از دست داده اند.

عسل خام مستقیم از کندوی زنبور عسل به‌دست می آید و خواص مفیدی برای بدن انسان دارد. این عسل ممکن است حاوی مقدار کمی موم باشد که باید قبل از مصرف از عسل جدا شود.

 

 

عسل خام ۶ خاصیت برای بدن ما دارد:

 

1.       کمک به هضم غذا

عسل خام عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می کند و برای درمان اسهال و اسید معده خوب است. گفته می شود که شما می توانید عسل خام را حتی قبل از غذا هم بخورید.

 

2.       جلوگیری از امراض

به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فلاونید و فنولیک، عسل خام جلوی آسیب سلول ها را می گیرد و از بیماری‌های دوران پیری جلوگیری می کند. ترکیب پولی فنول که در عسل خام به وفور وجود دارد باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی می شود.

 

3.       درمان مؤثر سرماخوردگی و سرفه

عسل خام به همراه چای گرم و لیمو بهترین درمان برای سرماخورگی و گلو درد است. به دلیل داشتن دکسترومتورفان، عسل خام باعث التیام سرفه و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

 

4.       منبع خوب انرژی

 

عسل خام به خاطر داشتن آب و مواد غذایی، یکی از بهترین منبع انرژی برای بدن است و می توانید قبل از ورزش آن را مصرف کنید.

 

5.       جایگزین سالم برای شکر

شیرینی عسل خام بهترین جایگزین برای شکر است.

 

6.       شفای زخم ها

عسل خام باکتری های زیانبار را از بین می برد، و خاصیت ضدعفونی آن باعث بهبود زخم ها می شود.

با همه این خواص لطفا قبل از دادن عسل به کودکان زیر یک سال با دکتر مشورت کنید، زیرا باکتری های موجود در عسل خام ممکن است در کودکان خردسال باعث مسمومیت شود.

 



 

ماهنامه الکترونیکی سیب /مهر 96 

 
نسخه چاپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این نشریه متعلق به روابط عمومی دانشگاه است.
 
 
بازديدامروز:  1
کل بازديد:  407
بازدیدکنندگان برخط:  1