با خواص تغذیه ای گرمک و طالبی...

ejournal ejournal

1396-3-24

با خواص تغذیه ای گرمک و طالبی بیشتر آشنا شویم 



طالبی یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل بهار و تابستان و منبع سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

به گزارش "وب دا" در شیراز، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: یک فنجان آب طالبی، تنها نزدیک به 56 کیلوکالری انرژی دارد، اما می تواند 129درصد نیاز بدن به ویتامینA  را تامین کند.

"یاسمین فتحی" با اشاره به اینکه گرمک از منابع سرشار ویتامین C و دارای مواد مغذی دیگری مانند پتاسیم، منیزیم و ویتامین های گروه B است، افزود: ویتامین A یک آنتی اکسیدان محلول در چربی و ویتامین C یک آنتی اکسیدان محلول در آب است،  بنابراین مصرف آن خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی و سرطان را کم می کند.  

او ادامه داد: این میوه برای افراد مبتلا به یبوست نیز مفید است و از آنجا که دارای ویتامین های گروهB  است، سوخت و ساز را در بدن بهبود می دهد، گرمک را می توان از پایان هشت ماهگی به کودک داد.  

این کارشناس ارشد تغذیه، بیان کرد: این میوه را می توانیم تا یک هفته در یخچال نگهداری کنیم و اگر میوه بریده شده است، می توانیم مقداری از تخمه های آن را درون میوه نگه داریم تا تازه تر بماند؛ با توجه به این که این میوه در تمام سال در دسترس نیست می توانیم آن را به صورت منجمد نگهداری کنیم.

فتحی، در پایان گفت: برای نگهداری این میوه به صورت منجمد باید میوه را به قطعات کوچک تقسیم کنیم و برای جلوگیری از تغییر رنگ، به آن کمی آب لیموی تازه اضافه کنیم و در ظرف پلاستیکی درب دار قرار دهیم، به این ترتیب برای مدت 10 تا 12 ماه می شود آن را نگهداری کنیم. 

پایان خبر