اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو

ejournal ejournal

1396-3-22

 



تب خونريزي دهنده كريمه-كنگو، يكي از بيماري­هاي ويروسي مشترك بين انسان و حيوان است كه در كشور ما نيز مواردی از ابتلا ديده مي­شود.

به گزارش "وب دا" در شیراز، مدیرگروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: این بيماري براي نخستین بار سال 1944 در منطقه كريمه در كنار درياي سياه شناخته شد و به همين دليل به نام تب خونريزي دهنده كريمه ناميده شد؛ این بيماري در سال 1966 در كنگو شناسایي شد و از آن تاريخ نام اين بيماري به تب خونريزي دهنده كريمه كنگو تغيير پیدا کرد. 

دکتر "مهدی جهانگیری" افزود: اين بيماري به صورت معمول از راه گزش كنه­هاي آلوده و يا تماس انسان با بافت هاي دام­هاي آلوده در زمان كشتار دام به انسان منتقل مي­شود؛ تعدادي از حيوانات وحشي و اهلي مانند گاو، بز، گوسفند و خرگوش، ميزبانان منتشر كننده اين ويروس هستند و كنه­هايي كه از اين دام­ها خونخواري می كنند، می توانند آلوده شده و آلودگي را به نوزادان خود منتقل کنند؛ بافت­هاي مختلف اين دام­ها مانند خون و گوشت آلوده هستند و مي­توانند ويروس را در محيط منتشر كنند و يا در صورت تماس، به انسان منتقل کنند.  

او، ادامه داد: دامداران، كاركنان كشتارگاه­ها، تكنسين­هاي دامپزشكي، دامپزشكان، پرستاران، بهیاران، کارکنان بیمارستان، کارکنان رستوران‌ها و کبابی‌ها، در معرض بيشترين خطر قرار دارند.

دکتر جهانگیری با اشاره به توصیه های ایمنی و بهداشت حرفه ای به گروه های شغلی مختلف، گفت: پس از انجام کار به ویژه پیش از صرف غذا دستان خود را با آب و صابون بشویید؛ در هنگام تماس با دام ها از تجهیزات حفاظت فردی شامل دستکش، ماسک و عینک استفاده کنید، جایگاه دام را از محل زندگی خود جدا نگه دارید، از تماس بدن با ترشحات و خون دام خودداری کنید، کشتار دام را تنها در محل های مجاز(کشتار گاه ها) انجام دهید، از رفت و آمد در محل های کشتار غیرمجاز خودداری شود، بدن دام‌های خریداری شده را سم پاشی کنید و آنها به مدت 14 روز قرنطینه کنید، از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری کنید، در تماس با ترشحات و خون حیوانات از وسایل حفاظت شخصی(دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک( استفاده کنید.

پایان خبر