نشریه الکترونیکی سیب - شماره 50 - دی 1395
 


غذا عاملی بسیار مهم در تأمین سلامتی موجودات زنده بشمار می رود .کمبود یا ازدیاد مواد غذایی بر سلامتی کلی و حتی حیات انسان اثر گذار است. کما این که با کمبود یا دریافت بیش از حد مواد غذایی مانند چربی ها، مواد گوشتی یا حتی آب فرد دچار نوعی از انواع بیماری ها می گردد. بیماری هایی مانند فشار خون، پوکی استخوان، گرفتگی رگ ها، مرض قند همه و همه می توانند از آثار سوء تغذیه باشند. در خصوص ورزشکاران به ویژه ورزشکاران نوجوان تغذیه و پیروی از رژیم غذایی متنوع و متناسب بسیار حیاتی است.  زیرا ورزشکاران به منظور تحمل فشار تمرین، پیشگیری از آسیب ها، حفظ سلامتی ودرنهایت کارایی بیشتر و موفقیت در مسابقات نه تنها به انرژی بیشتری نیاز دارند بلکه نیازمند یک رژیم بسیار دقیق و صحیح طراحی شده می باشند. سوء تغذیه در ورزشکاران نه تنها آن ها را با شکست روبه رو می کند بلکه ورزشکاران نوجوان وکودک را با خطر توقف رشد یا کند شدن رشد روبه رو می سازد. 

تغذیه = به کلیه فعل و انفعالات شیمیایی که بر روی مواد غذایی انجام می شود و مواد غذایی را برای رشد و نمو، ترميم و نوسازي، و تولید انرژی آماده می کند تغدیه گفته می شود.

غذا = هر ماده ای که وارد بدن شده، تولید انرژی کرده، و رشد و نمو را تأمین كند غذا ناميده ميشود.


 

 

ماهنامه الکترونیکی سیب / دی ماه 95 

 
  
نسخه چاپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این نشریه متعلق به روابط عمومی دانشگاه است.
 
 
بازديدامروز:  1
کل بازديد:  242
بازدیدکنندگان برخط:  1