کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد:...



1395-7-26

کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: ایجاد امنیت غذایی به کمک کاهش ضایعات مواد غذایی


 

کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت بیست و چهارم مهر، روز جهانی غذا، گفت: کاهش و کنترل ضایعات مواد غذایی، یکی از مهترین راهکارها برای تامین امنیت غذایی کشور است.

به گزارش "وب دا" در شیراز، "زینب رشیدی" افزود: از سال 1945 میلادی با هدف حساس سازی و کسب حمایت سیاسی برای برقراری امنیت غذا و تغذیه،کاهش سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی، این روز برابر با شانزدهم اکتبر، به نام روز جهانی غذا نامگذاری شده است.

او با اشاره به آمارهای موجود، ادامه داد: 870 میلیون نفر، معادل یک هشتم جمعیت جهان، غذای کافی برای خوردن ندارند، گزارش های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO ) در مورد کاهش سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان طی سال 2015 میلادی نشان داده است که 72 کشور جهان به هدف کاهش سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال دست پیدا کرده اند.

رشیدی اضافه کرد: از میان این کشورها، 29 کشور این مشکل را بیشتر از هدف تعیین شده کاهش داده اند و ایران هم جزو آن کشورها بوده که موفق به کاهش چشمگیر سوء تغذیه کودکان به میزان 75 درصد شده و از سوی سازمان FAOمورد تقدیر قرار گرفته است.

این کارشناس تغذیه گفت: با وجود سوء تغذیه و گرسنگی، بر اساس اعلام FAO در خاورمیانه هر سال 290 کیلوگرم ماده غذایی به ازای هر نفر به هدر می رود که این رقم در ایران به ازای هر نفر معادل 375 کیلوگرم ماده غذایی در سال برآورد می شود.

رشیدی با بیان اینکه حدود 30 درصد مواد غذایی اسراف می شود که این مقدار معادل غذای 15 میلیون نفر است، یادآور شد: اگر متوسط تعداد نفرات هر خانه را پنج نفر در نظر بگیریم، می توان گفت هر خانواده ایرانی به طور متوسط بیش از غذای یک نفر ضایعات دارد.

پایان خبر